Despre credințe și valori

Cât de flexibile îți sunt credințele?

Valorile și credințele sunt cele care ne asigura cadrul vieții, ne ofera repere și directia de urmat. Ele definesc limitele, filtrele și chiar și așteptările. Când valorile și credințele sunt flexibile, acestea ne ajută să îmbrățișăm cu ușurință și alte opinii și perspective, ne lărgesc cercul prieteniei și implicit ne îmbogățesc atât spiritual cât și emoțional.

În schimb niște valori și credințe limitative sau rigide ne blochează spontaneitatea, expansiunea și creativitatea, generand deseori blocaje.

Purtăm cu sine relativitatea adevărului

La vremuri noi, credințe și valori noi

Credințe

Fiecare purtăm cu sine propriul "adevăr" care nu este nici mai mult, nici mai puțin valoros decât adevărul celorlalți.

Valori

Valorile ne condiționează modul în care rezonăm cu atitudinile și calitățile oamenilor, îi alegem sau îi respingem.

Recunoștințe

Cea mai puternică forță care ne menține în viață chiar și atunci când pare că s-a stins lumina, este recunoștința.

Lipsa unui set de valori și credințe ne face să fim vulnerabili și ușor influențabili de mediul extern. Mai repede aderăm la opiniile altcuiva decât să ne fim loiali nouă înșine.

Activitățile cuprinse în acest pilon își propun întâi să faciliteze identificarea valorilor și credințelor curente. Apoi identificarea beneficiilor și dezavantajelor pe care acestea ni le aduc în viață. Ca într-un final, observându-le și percepând consecințele credințelor noastre să decidem dacă merită să le păstrăm sau alegem să le modelăm.

De ce?

Avem nevoie de repere sănătoase

Mai multe despre

Cei 7 Piloni

Credințele și valorile se schimba pe fiecare etapă de viată în parte!