Despre relații și rețeaua socială
A avea o relație sau a fi într-o relație?

Noi existăm, iubim, muncim și ne îndeplinim nevoile noastre în continuă schimbare prin intermediul interacțiunilor relaționale. Sursa însăși de viață o reprezintă relațiile. Încă de la începutul vieții încorporăm tiparele și dinamicile relaționale pe care le moștenim din familia de origine, prin moduri de a fi în relație și de a crea contactul relațional.
Bine cu tine, bine cu ceilalți
Simțurile reprezintă punctul de intrare în orice relație.

A vedea și a fi văzut..
Avem nevoie de recunoaștere, admirație, respect iar aceste valori vor fi mereu o monedă de schimb relațional.

A simți și a fi simțit..
A fi în simțuri și a te lăsa simțit de celălalt este abilitatea noastră de a fi pe deplin prezenți în relație.

A fi victimă sau chiar agresor..
Dinamica victimă-agresor poate deveni interșarjabilă iar pentru a rupe lanțul este nevoie de asumarea rolurilor.
Sufletul uman tânjește dupa contact, și mai presus de toate după un dialog autentic. Fiecare dintre noi tânjește în secret și cu disperare să fie “întâlnit” – să fie recunoscut în unicitatea, plinătatea și vulnerabilitatea sa.
Disponibilitatea de “a auzi” experiența celeilalte persoane fără prejudecăți și a ceea ce nu poate fi ușor spus, de asemenea de “a vedea” ceea ce nu este văzut, face parte din inteligența relațională.
De ce?
Relații armonioase și cu sens
Energizăm contactul relațional..
Relația este o experiență subiectivă al cărei sens nu se află la o persoană sau alta, ci numai în dialogul dintre părți. Când ne întâlnim în dialog, ne schimbăm împreună în vreme ce relația se reconfigurează către un alt nivel de înțelegere.
Integrăm polaritățile relaționale..
Reglăm limitele relaționale..
Pentru o funcționare sănătoasă, limitele noastre trebuie să fie suficient de permeabile pentru a permite relaționarea și suficient de impermeabile pentru a ne menține autonomia și a rezista la ceea ce este toxic în mediu în care ne trăim viața.