Pentru echipe

Un liant intergenerațional pentru sporirea performanței

Din ce în ce mai des întâlnim în organizații discrepanțe între generații. De-o parte seniorii, de cealaltă parte juniorii au o atitudine de reticență unii față de ceilalți. Dificultatea de conectare între cele două segmente face ca resursele și potențialul fiecăruia să nu ajungă la celălalt. Nici expertiza seniorului la junior, nici entuziasmul juniorului la senior. Astfel procesul de învățare este greoi și riscă să sfârșească sub sintagma că lipsesc din piață “resursele umane” bine pregătite.

Servicii pentru echipe

Programele noastre pentru echipe

Cea mai efervescentă perioadă a vieții

Midentity

Perioada fragedă a tinereții are cele mai multe începuturi și sfârșituri și redefiniri ale sinelui: anii de studenție, primul job, prima demisie, prima relație serioasă. Este perioada în care tânărul are nevoie de multă susținere pentru ca abilitățile dobândite în studenție să fie transformate în competențe.

Regenerare motivațională și reziliență

ActSmart

În iureșul zilnic al sarcinilor, la adult, de cele mai multe ori, focusul este pe îndeplinirea obiectivelor. Pentru acesta zilele arată la fel, iar de multe ori își pierde sensul și motivația, lăsând loc plafonării sau epuizării. Este necesară resuscitarea motivațională, o redescoperire/reinventare și o hrănire a rezilienței.

Evaluarea stresului organizational

Consultanță stres organizațional

Cu ajutorul unor instrumente validate știintific, sunt evaluate două dimensiuni principale ale stresului: cauze ale stresului organizațional și respectiv efecte sau simptome ale stresului care se resimt în relațiile colegiale și influențează performanța. Ulterior, un plan de intervenție poate fi propus.

Parte din

Singura investiție care se va regăsi peste ani este cea în propria dezvoltare personală!