Sanatate mintală
Performanță prin echilibru mental
Într-o lume dinamică și plină de provocări, sănătatea mintală a devenit la fel de importantă precum sănătatea fizică, afectând direct calitatea vieții noastre personale și profesionale.
Acest curs este conceput pentru a vă oferi o înțelegere profundă a ceea ce înseamnă sănătatea mintală și cum putem dezvolta obiceiuri și strategii care să ne ajute să menținem un echilibru mental optim. Ne vom concentra pe identificarea factorilor care influențează sănătatea mintală, pe recunoașterea simptomelor unor tulburări comune, dar și pe dezvoltarea unor metode practice pentru a îmbunătăți starea noastră de bine psihică.
Împreună pentru o cultură a sănătății mintale!
Legătura între sănătatea mintală și cea fizică este bidirecțională

Ce este sănătatea mintală și cum influențează sănătatea fizică?
Clarificăm diferențele dintre sănătate și boală. Totodată legătura dintre minte și corp și impactul direct asupra calității vieții.

Care sunt factorii care influențează sănătatea mintală?
Factori interni precum genetica și autoevaluarea ca și factori externi precum condițiile de viață și stresul asociat.

Cum recunoaștem semnele ale problemelor de sănătate?
Recunoașterea semnelor comune ale anxietății, depresiei și riscului de burnout. Când și cum să cauți ajutor?
Scopul acestui curs este să vă echipeze cu cunoștințe și instrumente esențiale pentru a gestiona mai bine stresul, pentru a preveni burnout-ul și pentru a crea un mediu sănătos, atât în viața personală, cât și la locul de muncă. Vom explora împreună tehnici de îngrijire personală, metode de relaxare și importanța unui suport profesional în momentele dificile.
Veți învăța să îmbunătățiți propriul echilibru mental dar și cum să-i sprijiniți mai bine pe cei din jur pentru a face schimbări pozitive. La final, veți avea o înțelegere clară a importanței sănătății mintale și veți pleca cu claritate față de ceea ce înseamnă îngrijirea propriei stări psihice.
ce putem face?
O minte sănătoasă într-un corp sănătos.
Înțelegem neurobiologia stresului
Neurobiologia stresului ne arată că stresul, în doze mici și pe termen scurt, poate fi benefic, însă atunci când devine cronic, are efecte dăunătoare asupra corpului și creierului.
Înțelegem relația subiectivă cu stresul
Ceea ce este perceput ca fiind stresant pentru o persoană poate să nu aibă același efect asupra altei persoane, deoarece stresul depinde de o serie de factori psihologici, emoționali și experiențiali.
Înțelegem cercurile cognitive și emoționale
Oamenii răspund la stres nu doar pe baza evenimentului obiectiv, ci și în funcție de gândurile și emoțiile lor.
Înțelegem stilurile de coping în gestionare a stresului
Înțelegem stilul de coping centrat pe persoană și stilul de coping centrat pe emoție.